Payment icons
afla despre noi din scurtele intrebari la care am raspuns...

● De ce aţi ales să lucraţi cu lemn?
Am ales lemnul pentru ca e cald, frumos, poate si din nostalgie pentru materiale primare, pentru legatura cu natura sau pentru legatura cu alte generatii care l-au folosit de-a lungul timpului.
Da il refolosim, de exemplu o barna veche reconditionata este foarte bine uscata si ne permite sa o prelucram mult mai repede, pe cand un bustean obtinut in urma lucrarilor de intretinere a padurilor are nevoie de cateva luni bune pentru a fi uscat si gata de prelucrare.
In atelierul unde producem decoratiunile raman foarte multe bucati de lemn de diverse esente, pe care le folosim foarte bine, intregi sau lipite, taiate in anumite directii ale fibrei, rezultatele sunt minunate.
● Există vreo poveste în spatele numelui Kerria?
Povestea numelui e legata de locul in care sunt produse decoratiunile noastre din lemn – Valea Teilor, Tulcea si poate chiar si de fibra destul de des folosita teiul.
De la tei am plecat cautand expresii sinonime, intelesuri si ne-am oprit la „teisor” care e numele si pentru un trandafir galben - kerria japonica - si de aici Kerria ne-a placut ca rezonanta si prezentare desi multi prieteni, clienti ne intreaba mereu de ce nu am ales un nume romanesc.
● Care este fontul vostru preferat?
Fontul preferat... nu putem spune ca avem un singur font preferat, am vrut sa avem litere simple, curate, cu anumite adaptari de forma care sa ne reprezinte si care au tinut si de modalitatile de prelucrare manuala, de ustensile si de esentele de lemn folosite.
● Iar cel mai neobişnuit mesaj compus din litere Kerria a fost...
N-as spune mesaj neobisnuit, mai degraba cuvinte faine.
Ne-a facut placere cand cei de la Palier Design, prezenti la ROD si Romanian Design Week , au insirat literele noastre formand numele lor – „palier” sau de ziua copiilor tot la ROD cuvantul „zmei” asa puternic si jucaus sau cuvantul „ograda” pentru un eveniment tomnatic.
● Ce au mai mult succes: literele din lemn sau micile obiecte decorative?
Ambele colectii au momentele lor de glorie, am putea spune ca literele totusi atrag prin magia cuvintelor, dar si figurinele au admiratorii lor.
● Ce tip de vopseluri folosiţi pentru produsele voastre?
Pentru toate produsele Kerria folosim vopseluri, baituri, grunduri, lacuri toate ecologice pe baza de apa.
Sunt excelente atat pentru noi care lucram cu acestea zi de zi, cat si pentru utilizatorul final.
Aici pot insera precizarea care o am in minte tot timpul, pentru ca lumea ma intreaba frecvent, produsele noastre sunt decoratiuni si nu jucarii.
● Putem comanda litere din lemn pe aproape orice culori şi dimensiuni?
Bineinteles se pot comanda litere pe orice culori si dimensiuni (pentru moment pastrand sablonul, forma care le-am dat-o) doar ca e nevoie de rabdare. In functie de comanda, livrarea lor poate dura intre 2 si 10 zile lucratoare, timpii de prelucrare si de uscare nu-i putem grabi. E suficient un e-mail sau un telefon si preluam comanda.
Copyright kerria® 2012-2015

Cosul tau

0
produse
0,00
lei